Инициатива „подавам ти ръка“

Футболистите от ПФК Локомотив    – Пловдив   и  РЦПППО –  Пловдив се обединиха  в уникална инициатива за подкрепа на приобщаването на децата със специални потребности. 

На 20. 10 2020г от 17. 30 часа  се проведе последният мач от 9-ия кръг на efbet лигата, на която 22 деца и техните родители бяха специални гости.  Децата излезнаха с футболистите, които бяха облечени с тениски с логото на РЦПППО – Пловдив,  на терена пет минути преди началото на мача, в знак на подкрепа  и толерантност към различните.

Децата бяха много развълнувани и щастливи, че са рамо до рамо със своите идоли. Емоциите под светлините на прожекторите бяха неописуеми, а развълнувани бяха не само децата и техните родители, а и футболистите.

Припомняме, че РЦПППО – Пловдив осигурява допълнителна подкрепа на 550 деца и ученици със специални образователни потребности в цялата област Пловдив,  а в Центъра функционират терапевтични кабинети, в които се прилагат съвременни методи за подкрепа на личностното развитие на децата и учениците със специални образователни потребности – зала по психомоторика, сензорна зала, кабинет за биофийдбек, монтесори кабинет.

[supsystic-gallery id=“3″]

Вашият коментар